Susanne Heijmans-Direks geeft met haar orthomoleculaire achtergrond, kennis en passie het perfecte advies
Susanne Heijmans-Direks geeft met haar orthomoleculaire achtergrond, kennis en passie het perfecte advies (Foto: )

'Ik moet uitgaan van mijn eigen kracht'

'Ik heb geleerd om dicht bij mezelf te blijven'

Nicole Leijen

Toen in 2012 de wedstrijd voor Beste ZelfZorgAdviseur in het leven werd geroepen, was Susanne Heijmans-Direks er als de kippen bij. Met haar jarenlange ervaring in de drogisterij, haar drang naar continu nieuwe dingen leren en haar interesse voor alles wat met geneesmiddelen, gezondheid en schoonheid te maken heeft, wilde ze wel eens weten hoe ver ze zou komen. En dat was ver, ze werd de beste van het land!

BLADEL - "Daardoor was de bewijsdrang dit jaar wel veel groter", zegt Susanne lachend. "Ik had één moeten worden van mezelf, want ik was al een keer de Beste ZelfZorgAdviseur van Nederland geworden", spaart de spontane drogist haarzelf niet. Gelukkig waren het haar collega's, werkgever DA Levens in Reusel en thuisfront die wél trots op haar waren. Ze werd dan wel niet de beste van Nederland, maar wél van DA Drogisterij. Én zat bij de laatste 4 van Nederland. En dat lukt niet zomaar.

"Vier weken lang kreeg ik vragen te beantwoorden en cases uit te werken", legt de spontane drogist uit. "Alles gericht op kennis van geneesmiddelen. De titel van ZelfZorgAdviseur is namelijk volledig gericht op geneesmiddelen." Na deze eerste ronde bleven er van elke deelnemende drogisterijketen 3 kandidaten over. Totaal 12 van de ruim 200 deelnemers. "Vervolgens kwam er een zogeheten 'mystery shopper' bij mij in de winkel, die ik van advies moest voorzien", gaat de gedreven Susanne verder. "Ik had het snel door dat het de mystery shopper was en gooide dus al mijn kennis in de strijd." Als laatste onderdeel reisde ze af naar Maarssen om voor de vakjury haar opgebouwde kennis en ervaring te tonen. Want die is inmiddels ruimschoots aanwezig. Het liefst houdt ze alle vakbladen, social media, trainingen en e-learnings bij, want ze wil het allemaal weten. "Maar als je dan voor zo'n jury staat, met vakmensen uit de branche, is het toch anders. In de winkel gaat het makkelijker, dat is helemaal mijn ding, daar voel ik me zeker. Maar zo'n jury kan er dan toch voor zorgen dat ik niet helemaal bij mezelf blijf. Dan word ik belemmerd door wat ik denk dat ze willen horen", geeft Susanne eerlijk toe. "Maar", vervolgt ze, "daar heb ik ook weer van geleerd. Ik weet nu dat ik uit moet gaan van mijn eigen kracht, want ik heb de kennis."

Die kennis in combinatie met haar aandacht voor de klant maakt haar een goede ZelfZorgAdviseur. Haar passie gaat echter verder dan alleen geneesmiddelen. Als orthomoleculaire voedings- en suppletie adviseur weet ze ook alles van behoud en optimalisatie van gezondheid. En of dat nog niet genoeg is, verdiept ze zich graag in uiterlijke schoonheid. "Kort gezegd vind ik alles wat met de binnen- en buitenkant van de mens te maken heeft interessant", vat Susanne gevat samen. Deze duizendpoot droomt er dan ook van ooit nog eens een eigen praktijk te hebben, waarin ze al haar kennis en ervaring kan samen brengen. Maar eerst genieten van haar titel als beste ZelfZorgAdviseur van DA drogisterij en bij de 4 beste van het land. Want dat is een topprestatie!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden