Foto: Jan Biessen
Foto: Jan Biessen (Foto: )

Herkenning en herinneringen

Kunst & cultuur

Op zaterdag 4 juli was de familie van Jean Franken bijeen in het Cultuurhuis Bergeijk. Het was een genoeglijke bijeenkomst met een mooie bijdrage van Hans Franken over het leven van zijn vader: hoe is het zo gekomen dat de bekendste kleermaker van Bergeijk zich ontpopt tot een waar kunstenaar die meer dan 300 houten beelden, tekeningen en schilderijen heeft gemaakt?

Bergeijk - Het werk van Jean Franken spreekt tot de Kempische verbeelding en dat geldt zeker voor zijn familie. Er was herkenning en er werden herinneringen gedeeld. Mooi om een familie te zien genieten van de creatieve erfenis van hun vader en opa! Een fraaie selectie van zijn werk is deze zomermaanden te zien in het Cultuurhuis Bergeijk, met dank aan Kempenmuseum De Acht Zaligheden in Eersel en de familie Franken.

Het Cultuurhuis Bergeijk, Domineestraat 8a is elke donderdag, vrijdag en zondag open van 13.00 tot 17.00 uur. Het Cultuurhuis houdt zich aan de RIVM regels. Geïnteresseerden wordt aangeraden om tijdens de openingsuren te bellen (0497-558589) om een bezoek te plannen.

En als u er dan toch bent: wandel een rondje door de Mien Ruys tuin en bekijk de expositie van de Bergeijkse Kunstenaarsvereniging in het glazen paviljoen. Bergeijk is de moeite waard!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden