Ruben van den Borne samen met de directeur van basisschool de Leilinde; meester Marius.
Ruben van den Borne samen met de directeur van basisschool de Leilinde; meester Marius. (Foto: )

Ruben (9) ontpopt zich van leerling tot schrijver

Op basisschool de Leilinde in Reusel heeft Ruben van den Borne (9 jaar) uit groep 4b van juf Angelien en juf Bianca voor het eerst in de geschiedenis van de Leilinde zelf een echt boek geschreven.

Reusel - Daar heeft Ruben het hele schooljaar dan ook erg hard aan gewerkt. Drie keer in de week werkte hij buiten de klas, onder begeleiding van onderwijsassistente Monique, aan het prachtige boek 'De avonturen van Tippsi'. Het boek is spannend tot en met de laatste bladzijde. Naast het schrijven heeft Ruben het boek ook nog voorzien van bijpassende illustraties.

Vorige week dinsdag werd officieel het eerste exemplaar uitgereikt aan meester Marius (directeur van basisschool de Leilinde). Meester Marius hield een toespraak waarin benadrukt werd dat dit echt een hele speciale gebeurtenis is op de Leilinde. Nog niet eerder heeft een leerling zelf een echt boek geschreven.

Uiteraard is de meester daarom erg trots op Ruben.

Natuurlijk zijn er ook nog exemplaren voor in de klas uitgereikt en een boek voor allebei zijn juffen. Daarnaast heeft Ruben zelf een lijst gemaakt met namen aan wie hij officieel zijn boek wil overhandigen. 

Ruben heeft deze dag in verschillende klassen over zijn boek mogen vertellen en als een echte schrijver voor mogen lezen uit eigen werk. In de klas van Ruben is het boek 'De avonturen van Tippsi' met stip gestegen naar het meest favoriete boek om te lezen.

Basisschool de Leilinde is ontzettend trots op deze schrijver van eigen bodem. De afspraken voor een vervolg zijn al gemaakt....

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden