Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Europaclub sponsorde wielerploeg

Door Thijs van der Zanden

Bladel – juli 1985. Dat seizoen startte café-bar Europaclub uit Bladel met het sponsoren van een rennersgroep die actief was bij de recreanten. Omdat de Europaclub voor de ereplaatsen wilde meestrijden had zij in overleg met een aantal kenners de volgende renners uitgekozen:

John Penson en Geert Roymans, die al enige jaren bij de recreanten meedraaiden.

Ad van der Palen, een natuurtalent dat pas heel laat ontdekte dat hij liever hard fietste dan dat hij ging hardlopen.

Peter Roymans en Tonnie Arts, de nieuwkomers bij de recreanten maar zichzelf al bewezen hadden bij de amateurs.

Als ploegleider en masseur zijn Ernest Kox en Wil van Steensel aangetrokken. Tot dan toe hadden de renners het vertrouwen van hun sponsor niet beschaamd, gezien de diverse overwinningen en ereplaatsen in de criteria. Namens de supporters wenste de Kempenaer de formatie en hun sponsor heel veel succes met hun debuut.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Stichting Eersel NKV Bouwbelangen realiseerde de 100e premie A-koopwoning. Het gemeentebestuur steunde al 10 jaar eerder het bestuur ondanks de financiële risico's.

- De Bladelse sociale werkplaats 'de Kievitshorst' onderging een fikse uitbreiding. Er kwam achter het magazijn een nieuwe hal van 352 vierkante meter bij. De uitbreiding kostte 3 ton.

- In de Open School Bladel aan het Heeleind 56 werden op een nietschoolse manier met volwassenen actuele en niet actuele thema's behandeld t.b.v. hun algemene ontwikkeling.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden