Foto:
Column Lowie

Marco Borsato

Column Lowie Seuntjens

In de tijd dat ik zelf nog veel muziek maakte kwam ik hem regelmatig tegen in het schnabbelcircuit. Meestal had hij zijn begeleidingsmuziek op een bandje staan, maar vaak vroeg hij of hij ter afsluiting ook een paar liedjes live met ons mocht doen. "Veel mooiers dan samen muziek maken bestaat niet", zei hij dan.
Nadat hij een monsterhit scoorde met ‘De meeste dromen zijn bedrog’ ben ik hem niet vaak meer tegengekomen.
Terwijl wij in ons ouwe orkestbusje weer naar een of andere feesttent in Minnertsga of discotheek in Overloon pruttelden, stond hij in een uitverkochte Kuip of Arena.

Ik ben nooit fan van zijn muziek geweest, maar zijn cd’s gingen als de brandweer en het geld stroomde binnen. Maar ook zijn succes kende een schaduwzijde.
Zo ging zijn productiebedrijf failliet. Een net iets te grote broek aan gehad, dacht ik nog toen. Maar toen hij nog niet zo lang geleden een tia kreeg had ik met hem te doen.

Vervolgens kreeg hij nog meer shit over zich heen. Zijn huwelijk liep namelijk op de klippen. Moraalridders als Henny Huisman en Albert Verlinde benadrukten dat ze geen medelijden met hem hadden omdat hij het gedaan zou hebben met Iris Hond en Maan. Marco zou nu al weken thuis zitten met een burn-out. Mensen die dicht bij hem staan zouden zelfs vrezen dat hij de hand aan zichzelf slaat. De roddelbladen staan er vol mee en de lezers smullen er van.

Ik mag hopen dat Marco zijn leven weer een beetje op de rit krijgt en dat het hem niet zo vergaat als Andre Hazes. Want anders kunnen al die fans die jaren halfdronken aan de bar zijn hits meezongen straks weer naar de Arena en zich in tranen afvragen hoe het zo toch allemaal heeft kunnen gebeuren.

Misschien moeten we nog maar eens een keer samen naar Minnertsga of Overloon pruttelen. En samen een potje muziek maken, want veel mooiers bestaat niet.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden