De cheque van 5000 euro werd overhandigd in Riethoven.
De cheque van 5000 euro werd overhandigd in Riethoven. (Foto: BERrgeijkACTIVE)

Volop spel & sport voor Bergeijkse jeugd

Jan van den Dungen

Een drie weken durend spellenfestijn voor de jeugd

Het klinkt wat cliché-achtig, maar als kinderen het naar hun zin hebben, genieten ouders ook. De jeugd in alle kernen van Bergeijk kan zich de komende drie weken gratis vermaken met sport- en spelactiviteiten. Dat gebeurt dankzij een gift van jeugdgemeenteraad.

BERGEIJK- De jeugdgemeenteraad van Bergeijk had eerder al besloten een bedrag van 5.000 euro beschikbaar te stellen voor een zomeractiviteit in alle kernen van de gemeente Bergeijk: de Summer Days. “De organisatie van dit drie weken durende spellenfestijn voor de jeugd tussen 6 tot en met 18 jaar is in vertrouwde handen van de jeugdcoaches BErgeijkACTIVE”, aldus een van hen: Marjolein Soetens. 14 juli werd het startsein gegeven in Riethoven en tot einde van deze maand volgen de andere kernen. Deze week is ’t Hof aan de beurt en de spelen worden gehouden op sportpark de Bergerheide aan de Eerselsedijk. De laatste week van 27 juli tot en met 31 juli is gepland op sportpark Terlo en dat is voor de drie kernen ’t Loo, Luyksgestel en Weebosch samen. De voorbije maandag hebben zo’n 75 kinderen van 6 tot en met 12 jaar zich ingeschreven voor een onvergetelijke middag op de Bergerheide. De spellen variëren van kamelenrace, water dragen, kruiptunnel met puzzel tot sponsbroeken race, opkomend water en een stormbaan. Er zijn die dagen dan zes vrijwilligers aanwezig om de spellen te leiden. De dag duurt van half drie tot vijf. Kinderen worden in zes groepjes verdeeld en op leeftijd. De spellen worden ook per leeftijd wat aangepast. Voor woensdag staan er weer andere toffe activiteiten gepland namelijk: een technische activiteit, fitness, dans en een stormbaan. Deze activiteiten worden verzorgd door dansschool Backstage, Be-fit Center en de bibliotheek. Vrijdag is er real life Fortnite met nerf guns. Voor de jeugd van 13 tot en met 18 jaar is er op woensdagavond een buitenbios en op vrijdagavond een quiz. De laatste week op ’t Loo staan soortgelijke spelen op het programma. Aan alle activiteiten mag gratis worden meegedaan door de jeugd.


De Summer Days activiteiten zijn mede mogelijk gemaakt door een bedrag van maar liefst 5000 euro van jeugdgemeenteraad van Bergeijk. Burgemeester Arinda Callewaert-de Groot, zie de foto bij dit verhaal, was aanwezig toen de kinderen van de jeugdgemeenteraad de cheque overhandigden aan de organisatoren van de Summer Days, de jeugdcoaches van BErgeijkACTIVE.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden