Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

VVV Bladel kreeg 5000e bezoeker

Door Thijs van der Zanden

Bladel – juli 1985. De VVV Bladel en Netersel verwelkomde in het pand aan de Sniederslaan haar 5000ste bezoeker. De gelukkigen waren een echtpaar uit Heerhugowaard en hun kinderen die op camping de Achterste Hoef verbleven. Burgemeester Breeveld, die zich met moeite uit een vergadering had weten te los te rukken, bood hen het boek ‘De Negende Zaligheid’ aan. Dit boek handelt over Bladel en directe omgeving. In dat boek wordt de archeologische ontstaansgeschiedenis uitgebreid beschreven. De auteurs zijn Nico Roymans, Jan van der Heyden, Charel Baelemans en Frank Verachtert. De burgemeester toonde zich verheugd over de grote plaats die het toerisme in Bladel innam. Ook deed hij het echtpaar nog enkele toeristische tips aan de hand. De VVV-directeur bood het gezin een uitgebreid informatiepakket van Bladel en omgeving aan. Hij was bijzonder tevreden over de opkomst van toeristen en had de indruk dat alle campings in de omgeving vol zaten.

Wat gebeurde er die week nog meer

- In de Ronde van Duizel was een sterk damesveld aanwezig. Naast tourvedettes Henny Top en Thea van Rijnsoever stond ook de topper Petra Groen in Duizel aan de start.

- Gezien de 15.000 bezoekers van het voorgaande jaar bleek dat de Zomermarkt van Bladel geen doorsnee braderie was. Men kon in ook in 1985 weer genieten van veel attracties.

- Barbas B.V uit Bladel, fabrikant van o.a. kachels, werkte mee aan het Centrum Vakopleiding voor Volwassenen. Men kon de vaardigheid lassen leren bij Barbas op de werkvloer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden