'Rommelfase' loopt ten einde in Eersel | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


Foto:

'Rommelfase' loopt ten einde in Eersel

Van de redactie

Later wordt
het complex officieel geopend

Maandenlang gaf bouwproject De Omscholing op de hoek van de Schoolstraat en de Postakkers in Eersel een wat rommelig aanzien: hekwerken met tekstborden, boven alles uit rijzende hoogwerkers, grote vrachtwagens die hun materialen kwamen afleveren, geparkeerde busjes en daar tussendoor, vaak nauwelijks zichtbaar, tientallen bouwvakkers die gestaag doorwerkten aan het enorme karwei dat hier werd uitgevoerd: het ‘omtoveren’ van de oude jongensschool St. Jacobus in 14 eigentijdse appartementen.

Eersel - Maar nu loopt de ‘rommelfase’ ten einde. In de voorbije dagen zijn alle woningen opgeleverd en al heel gauw zullen de eerste woningen in gebruik worden genomen.

Prestaties

Onder leiding van de beide bouwmeesters Stephaan Maas en Ad van de Ven heeft de Duizelse aannemer Van Hulst een formidabele prestatie geleverd. Ver voor de deadline van het bouwcontract konden de woningen worden opgeleverd. Vooral de inzet van directeur Willem van Riel en uitvoerder John Kaptheijns heeft daaraan bijgedragen. Ook de onderaannemers Schoormans Installaties en Markhorst Elektro mogen niet onvermeld blijven.

Mooie afronding

Door deze brede inzet kon er in korte tijd garen op de klos komen. Tussen 10 en 22 juli werden alle woningen opgeleverd. Een mooie afronding, zo vlak voor de bouwvakvakantie. En woningen die opgeleverd zijn, kunnen in gebruik genomen worden. Dat gaat dan ook gebeuren.

Woningbetrekking

Op 23 juli is de eerste woning betrokken en in de week die daarop volgt, nog een stuk of vier. De verwachting is dat in de loop van oktober de laatste woning betrokken wordt. Deze spreiding in tijd heeft alles te maken met de keuzes van deelnemers om sommige afrondende bouwwerkzaamheden zelf ter hand te nemen.

Op een later tijdstip zal het gebouwencomplex officieel geopend worden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden