Sterk optreden van Kay de Wolf in Dutch International in Arnhem | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


Kay de Wolf behaalde de zesde positie in de daguitslag van de Dutch International.
Kay de Wolf behaalde de zesde positie in de daguitslag van de Dutch International. (Foto: )

Sterk optreden van Kay de Wolf in Dutch International in Arnhem

Motorsport

De Eerselse Kay de Wolf van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft bij de Dutch International in Arnhem een goede indruk achtergelaten. De Wolf kwam in de eerste manche na een matige start terug naar een achtste plaats. In de tweede manche was zijn start beter en wist hij in de laatste ronde de zevende plaats nog over te nemen, om uiteindelijk zesde te worden in de daguitslag.

Eersel - Het deelnemersveld in Arnhem was uitermate sterk met daarbij maar liefst acht rijders uit de top tien van het wereldkampioenschap MX2. In dit veld begon Kay positief aan de dag door in de tijdtraining een nette zevende tijd neer te zetten.

In de eerste manche zorgde een matige start ervoor dat hij plaatsen winst moest gaan boeken. Dit lukte goed en na een net gereden wedstrijd kwam hij op een achtste plaats over de finish. In de tweede manche was zijn start beter en kon hij opnieuw gedurende de wedstrijd een aantal plaatsen winst boeken. Hij bleef het tempo strak houden tot in de slotfase en wist in de laatste ronde Tom Vialle nog te passeren en werd zevende. In het dagklassement leverden deze resultaten hem een zesde plaats op.

In de komende twee weken zal Kay zijn voorbereiding op de herstart van het EMX250 Kampioenschap in Letland verder zetten.

Commentaar Kay de Wolf: Het was een geweldige dag voor mij. In de eerste manche pakte ik niet zo’n goede start maar ik kon snel een aantal plaatsen winst boeken en nadat ik in het middenveld was gestart, kwam ik nog op een achtste plaats over de finish. De start van de tweede manche was vele malen beter en ook ditmaal wist ik verschillende rijders te passeren. In de laatste ronde kon ik Tom Vialle nog passeren en werd zevende. Ik ben tevreden. We hebben lang geen wedstrijden meer gereden en om dan in zo’n deelnemersveld zesde te worden is goed.’’

Daguitslag 250 klasse Arnhem:

1 Jago Geerts 50 punten

2 Thomas Kjer Olsen 37 punten

3 Roan van de Moosdijk 36 punten

4 Jed Beaton 36 punten

6 Kay de Wolf 27 punten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden