Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Petra Clemens redde klein kind

Door Thijs van der Zanden

Bladel – juli 1985. De 11-jarige Petra Clemens uit Bladel redde een peuter van de verdrinkingsdood. Uit handen van burgemeester Breeveld ontving ze de zilveren armband van het Carnegie Heldenfonds. Petra vertelde hoe het gebeurd was: "Ik was met mijn ouders op bezoek in Oosterhout. Daar wilde ik met mijn vriendin Ilse naar de speeltuin. Onderweg zag ik kleren in het water liggen. Het bleek dat het een kindje was want ik zag handjes bewegen. Ik pakte snel een grote stok en trok het kindje eruit en legde het in ’t gras. Toen riep ik de hulp in van andere kinderen die in de buurt waren. Een toegesnelde vrouw klopte het kindje op de rug en het ging huilen." Het bleek te gaan om de tweeënhalf-jarige Sebastiaan van Oerle uit Raamsdonkveer. Alles is uiteindelijk goed gekomen met Sebastiaan. De ouders die natuurlijk dolblij waren schonken Petra een gouden medaillon met een foto van hun zoontje. Later vertelde Petra ook nog haar verhaal in het KRO-programma ‘de Huts’.

Wat gebeurde er die week nog meer

- De Brigida-markt in Netersel liet weer zien waarin een klein dorp groot kan zijn. Dat betekende al vele jaren drukte en gezelligheid op het Carolus Simplexplein van het Kempendorp.

- Het echtpaar Jan en Marie Ansems-Hoeks vierde hun gouden huwelijksfeest. Het gouden paar was gezegend met 7 kinderen en 17 kleinkinderen, waarvan er al 3 getrouwd waren.

- Het gilde van Sint Jan Baptist uit Duizel kreeg een nieuwe koning. Het werd een zeer spannende strijd. Uiteindelijk wist Jan Castelijns met het 63e schot de vogel naar beneden te halen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden