Daniel, Jurian, Mike en Gareth starten een sponsorloop om geld op te halen voor Stichting Kansarme Kinderen.
Daniel, Jurian, Mike en Gareth starten een sponsorloop om geld op te halen voor Stichting Kansarme Kinderen. (Foto: )

Kempenplus in actie tegen armoede

De heren aanmoedigen kan op 3 september

Van de redactie

Eind mei werd het productiepersoneel van KempenPlus verrast door Genexis met een overheerlijke fruitbox. Genexis heeft namelijk een afdeling binnen KempenPlus, met medewerkers van KempenPlus en productiemiddelen en leiding van Genexis. Een bijzondere samenwerking waarbij in de loop der jaren en hechte band is ontstaan tussen beide partijen. Om de collega’s van KempenPlus een hart onder de riem te steken in de rare coronatijd, werd de ‘fruitactie’ in het leven geroepen.

De Kempen - Een actie die naar meer smaakte, aldus leidinggevende Gareth Rush van Genexis: "We kregen zoveel positieve reacties van iedereen, dat dit ons een enorme energieboost gaf. Met vier collega’s van Genexis besloten we dat we elk halfjaar iets voor een goed doel willen doen.” De heren staken de koppen bij elkaar en selecteerden als eerste doel de Stichting Kansarme Kinderen in Nederland.

Kansarme kinderen
De Stichting Kansarme Kinderen in Nederland is opgericht om zoveel mogelijk gezinnen die onder de armoedegrens leven te ondersteunen. In Nederland leven ruim 421.000 kinderen onder de armoedegrens. Dit zijn ongeveer 1 op de 8 kinderen in Nederland. Gareth vertelt: “We hadden een item op het journaal gezien over deze stichting. Het greep ons aan dat in ons land zoveel kinderen in armoede leven. Door de coronacrisis is de armoede alleen nog maar toegenomen. De stichting helpt deze kinderen door minimaal één keer per jaar een pakket te bezorgen met kleding, schoenen, speelgoed en bijvoorbeeld een kadobon. Daar willen we graag aan meehelpen.” Zij hebben net als ieder ander kind recht op een onbezorgde jeugd, met uitzicht op een kansrijke toekomst.

Sponsorloop
Daniel, Jurian, Mike en Gareth bedachten een ludieke actie om geld binnen te halen voor de Stichting Kansarme Kinderen in Nederland. Op donderdagavond 3 september vertrekken de heren vanaf Rosmalen, de woonplaats van Gareth, om uiteindelijk vrijdagochtend bij KempenPlus in Bladel aan te komen. In totaal hebben ze dan zo’n 60 kilometers in de benen. De vraag is of er veel gewerkt gaat worden die vrijdag, maar dit is niet zo belangrijk. Gezellig wordt het zeker, helemaal als de heren een mooi bedrag binnenwandelen voor de Stichting.

Donatie en ovatie
Elke cent is welkom voor het goede doel. Ook al doneer je maar een klein bedrag, de heren (en de kinderen van de stichting) zijn blij met alles. Een donatie mag naar bankrekeningnummer NL65KNAB0257851119, ten name van Rusch en onder vermelding van ‘kansarme kinderen’. Heb je nieuw speelgoed? Dit kun je ook doneren. Stuur een mail naar g.rusch@genexis.eu.

Mocht je de heren willen aanmoedigen: ze lopen vanuit Rosmalen naar Vught, Helvoirt, Haaren, Oisterwijk, Moergestel, Haghorst, Middelbeers, Netersel en ten slotte Bladel.

Alvast bedankt namens de kinderen én Daniel, Jurian, Mike en Gareth.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden