Nu even niet ja | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


Foto:
Column Lowie

Nu even niet ja

Column Lowie Seuntjens

Terwijl we ons in de lente nog zaten te verkneukelen op de grote vakantie, gooide corona roet in het eten. Eigenlijk zouden Lies en ik naar het Zwitserse Wallis gaan. Maar toen we een paar weken geleden de knoop moesten doorhakken omdat we anders konden fluiten naar het reeds aanbetaalde geld, besloten we toch maar om niet te gaan.


Nou, en thuis is het momenteel ook maar behelpen. Een dun krantje van niks dat ’s morgens op de deurmat valt. Geen Tour op tv en Max Verstappen kan ook dit jaar weer fluiten naar zijn eerste WK-titel.


Maar omdat onze dochter met haar gezin wel op vakantie ging vroeg ze of we trek hadden om weer een weekje op Tom, de huiskater, te passen. Ach waarom ook niet. Waren we er toch lekker even tussenuit. Een tijdje uit de dagelijkse sleur. Beetje peddelen op de Veluwe, terrasje pikken op de Grote Markt in Arnhem, niks mis mee.

Tijdens onze fietstochtjes en op de terrassen in de stad leek alles weer zoals het was voor corona. Hier en daar zag je nog wel iemand met een mondkapje op en de juffrouw van de brasserie vroeg beleefd of we voor we aan tafel gingen nog wel even onze handen wilden desinfecteren. Maar verder leek alles weer zoals voorheen.


Ook in de rest van Nederland lijkt alles weer in het oude stramien te vallen. De leden van Black Lives Matter en Farmers Defence Forse zitten blijkbaar ook even op de camping. En terwijl de driehonderdduizend virologen die ons land momenteel rijk is over elkaar heen rollebollen als ze wordt gevraagd of er nou wel of geen sprake is van een tweede golf, heeft de rest zoiets van ‘nu even niet, ja’. We zijn een beetje corona-moe, zo lijkt wel. Tijd voor een generale time-out. Want straks moeten we weer naar het werk en naar school.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden