Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Korfbalvereniging ‘De Weebosch’

Door Thijs van der Zanden

De Weebosch - augustus 1985. Korfbalvereniging ‘De Weebosch vierde het zilveren jubileum. Enkele middenstanders, te weten ‘café-zaal ’t Heuveltje’ en kruidenierszaak ‘Cirkel Lommers’ gaven hen shirtjes met reclame cadeau.

De vereniging werd opgericht op initiatief van pastoor Verbunt en met hulp van de korfbalpromotor Jan Kok. Samen trommelden ze een aantal meisjes op en de korfbalclub was een feit. Er werd gestart met 24 leden, één team speelde mee in de competitie. Gespeeld werd op het voetbalterrein, verkleden kon in de school of in de open lucht. De meisjes gingen er zo fanatiek tegenaan dat ze een paar jaar later al kampioen werden van de derde klasse. Direct het jaar daarop veroverden ze de kampioenstitel in de tweede klasse. Nog steeds vormt de Weebosch een kleine maar sportieve sportclub die terug kan kijken op 25 fijne en sportieve jaren. Het jubileumfeest voor leden en oud-leden was in café-zaal ’t Heuveltje.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Harmonie en Drumband Sirena hadden het weer voor elkaar. Ook in 1985 kon op de jaarmarkt te Hooge Mierde jong en oud op een zeer gevarieerd aanbod van attracties rekenen.

- Oprichter L.P. Koppens trad 1 september 1985 terug als algemeen directeur van de Koppens Automatic Groep. Hij ging met pensioen en werd opgevolgd door de 42-jarige C. Knol.

- In Casteren werden wielerwedstrijden georganiseerd. Er waren wedstrijden voor de schooljeugd en recreanten en dikke-banden races voor dames- en herenteams.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden