'Kijk om je heen, geef een glimlach, maak een praatje, zorg dat je er voor je medemens bent', aldus Henri Kloppenburg.
'Kijk om je heen, geef een glimlach, maak een praatje, zorg dat je er voor je medemens bent', aldus Henri Kloppenburg. (Foto: Jan van den Dungen)

'Het is tijd voor mij om op te staan'

'Ik wil gaan strijden voor recht en gerechtigheid'

Jan van den Dungen

Zijn baan als facilitair manager bracht hem vanuit Twente naar Brabant. Nog maar enkele weken woonachtig in een studio in Veldhoven werd hij hier door een felle brand uit verdreven. Met medebewoners, veelal expats uit verschillende landen, kreeg hij tijdelijk onderdak in hotel Koningshof, waarvoor hij een soort vraagbaak werd. Aan het woord is Henri Kloppenburg (49), nu woonachtig in Vessem en druk doende met de medeorganisatie van een 'muskathlon', een samengestelde naam voor een sportieve uitdaging waaraan gekoppeld een fondsenwerving. De eerste is op 29 augustus in Vessem.

VESSEM - “Tijdens mijn bezoek aan Open Doors belandde ik voor de terugreis op het station Hoog-Catharijne in Utrecht. Daar kreeg ik een telefoontje van mijn huurbaas die me vertelde, dat ik de eerstkomende tijd niet terug zou kunnen naar mijn verbrande Veldhovense studio. Gevonden asbest belette deze terugkeer." Qua leeftijd was Henri in zijn midlife-time aanbeland, waarin mannen een ultieme mix van inspanning en geestelijke inhoud willen creëren. Hij kende de mannenbeweging 'de 4 Musketiers', genoemd naar de De Drie van de Franse graaf d’Artagnan en bekend van het strijdmotto ‘Eén voor allen, allen voor één’ Deze beweging had de muskathlon naar Irak al op stapel staan en daarvoor had Henri zich aangemeld. De muskathlon, een duathlon van de 4 Musketiers, is in 2021 in Irak een ultieme uitdaging op een extreme locatie, om maximale fondsen te werven voor vervolgde christenen.

“Ik constateerde bij mezelf, het is tijd voor mij om op te staan en het verschil te maken, dienstbaar te zijn en te gaan strijden voor recht en gerechtigheid.” Toen zijn werkgever hem het heugelijke nieuws bracht, dat hij een nieuwe woonruimte had gezocht en gevonden in Vessem was Henri verwonderd. Al lezende over de Pelgrimshoeve Kafarnaüm, als ware op een boogscheut van zijn appartement gelegen, stond zijn besluit vast: “Ik wil wat doen.” Omdat ook zijn geplande pelgrimsroute naar Irak in deze coronatijd niet door kon gaan en pas eind 2021 weer wordt opgepakt, besloot hij samen met de Pelgrimshoeve alvast in onze streek een vorm van muskathlon@home te houden. Dat gebeurt nu op zondag 29 augustus vanuit Kafarnaüm aan de Servatiusstraat in Vessem. Met maximaal 45 personen gaat Kloppenburg een gloednieuwe Kapellenroute lopen van zo’n 20 km in de omgeving van Vessem. Alle deelnemers betalen daarvoor 10 euro. De opbrengst wordt straks besteed aan de Irak-muskathlon. Die zondag komt er eveneens een spreker van Open Doors naar Vessem om te vertellen over hun wereldtaak. Open Doors steunt christenen die om hun geloof worden vervolgd of verdrukt. Ook brengt zij christelijke lectuur naar landen die daarvoor gesloten zijn en verleent zij organisaties praktische hulp. Informatie en opgeven voor deze wandeling op 29 augustus kan gebeuren door een email naar H.Kloppenburg71@gmail.com te sturen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden