Foto:
Column Lowie

Klucht met drie heren

Column Lowie Seuntjens

En jawel hoor, de kogel is door de kerk. Nadat de man met de penningen, Johnny Mollemans, zich er vorige week even tegenaan had gemoeid besloten de drie heren van Voetbal International, Johan Derksen, Renee van der Gijp en Wilfred Genee, vanaf 11 september toch weer samen met zijn drieën terug te keren op tv.
Na de ophef over de Zwarte Piet-grap over rapper Akwasi haakten adverteerders af en werd Derksen racisme verweten door de deugpolitie.
Genee voelde de bui hangen en besloot een extra uitzending in te lassen waarin hij zelf als een soort van Pontius Pilatus de handen in onschuld waste en zich publiekelijk distantieerde van zijn twee kompanen. En dat viel niet in goede aarde bij Gijp en de Snor die Genee uitmaakten voor matennaaier. In feite raakte Genee volkomen in paniek en moest er een mea culpa komen. In een week tijd kon men bij Voetbal International fluiten naar een miljoen euro aan sponsorgeld. Genee was gewoon bang voor zijn eigen hachje

Tot midden vorige week leek het definitieve einde van Voetbal Inside nabij. Maar door het ingrijpen van Talpa-baas De Mol, die Derksen aan de verplichtingen in zijn contract hield, wordt er in september dus gewoon een doorstart gemaakt. Alsof er niets is gebeurd.

Persoonlijk kon ik Derksen wel pruimen en kon ik zo nu en dan wel met hem meelachen. Maar dit keer valt hij toch door de mand en riekt zijn heroverweging erg naar zakkenvullerij.
Goed hij heeft toegezegd dat hij de helft van zijn salaris gaat schenken aan goede doelen, maar die andere helft gaat toch weer mooi in zijn eigen zak.
Nee Johan, als je echt een vent was geweest had je je verlies genomen en je bij je eerste standpunt gehouden. Nu ga je krom voor de man met de dukaten en ben je wat mij betreft je geloofwaardigheid - voor zover je die al had - volledig kwijt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden