Wit | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


Foto:

Wit

  Column

Column van Chris Swaanen

Wit

Witte rook vanuit de redactie! Ik mag de pen overnemen van Lowie maar niet voordat ik mijn waardering uitspreek voor maar liefst 20 jaar vakmanschap. Vooralsnog is de overdacht van het ambt waardig en soepel verlopen.

Hoe anders is dat bij de wereldleider aan de ander kant van de grote plas. Het bekendste witte huis van onze aardbol wordt nog altijd bewoond door een man die qua geloofwaardigheid in het basisschoolkrantje van ons dorp Casteren al door de mand zou vallen. Alhoewel de ‘President-delete’ wel goed past bij de naam van ons blaadje: ‘de Belhamel’.

In ons land is het hagelwitte Paleis Soestdijk omgetoverd tot logistiek centrum van cadeau minnend Nederland. We kennen dit optrekje vooral als uitvalsbasis van prins Bernhard die zacht gezegd ook niet als toonbeeld van betrouwbaarheid de geschiedenis is ingegaan.

In mijn geboortestraat staat het ‘witte huis van Casteren’. Dit is de oud woning van de Kruidendokter die midden jaren zestig van de vorige eeuw een dubieuze en florerende handel in kruidenmengsels had. Wit is toch de kleur van de onschuld? Zeker, want in het huis van de Kruidendokter woont nu een keurig gezin die alleen nog maar geassocieerd kan worden met kruiden door de onschuldige inhoud van hun keukenkastje.

Het witte paleis in Baarn is nu in handen van een kindervriend die met zijn oprechte knechten zeker weer de schoentjes gaat vullen van Luyksgestel tot aan Lage Mierde. Ik ga ook bid(d)en voor een verandering in Washington.

Dichter bij huis moeten we alleen nog even afwachten of er grote manifestaties volgen om Lowie terug op zijn plek te krijgen.

Ik zal zeker niet altijd een wit voetje bij u proberen te halen maar hoop toch dat we samen mijn schrijvende wittebroodsweken goed door kunnen komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden