Logo weekbladdekempenaer.nl


Lowie Seuntjens

  Column

Vorige week woensdag overleed Hugh Hefner, de oprichter van Playboy. In de zestiger jaren was Hugh zowel een doorn in het oog van de New Yorkse feministenbeweging als een dreammaker voor veel jonge Amerikanen die hun tour of duty deden in Vietnam. Gekscherend wordt nog altijd beweerd dat Hefner mannen heeft leren lezen met een hand. En ja, seks was me een ding in de jaren zestig.
Ik weet me nog te herinneren dat ook bij mij thuis veel wat met seks te maken had, taboe was en vooral moeilijk bespreekbaar. Toen ik een jaar of 12 was vonden mijn ouders het ook stilaan tijd voor seksuele voorlichting. Nadat ik er maar eens goed voor was gaan zitten kwam mijn ma niet veel verder dan dat ik vooral met mijn handen boven de dekens moest slapen. Mijn pa deed ook een duit in het zakje door me op het hart te drukken in geen geval thuis te komen met 'een meisje met een volle korf'. Veel dreigender had hij het niet kunnen verwoorden.

Gelukkig hadden we in Hapert destijds een filmzaal, Bioscoop de Kuil. En op zaterdagavond draaide daar af en toe een licht erotische film. De juffrouw aan de kassa moet zich kostelijk hebben vermaakt toen dat clubje opgeschoten snotapen zich weer ouder probeerde voor te doen om een kaartje voor 'Irma la Douce' te kunnen scoren. Terwijl wij dachten de meest opgewonden avond van ons leven te gaan beleven bleek dat de film over het Parijse hoertje toch vooral een vermakelijke familiefilm was. Wat een deceptie. De frustratie werd diezelfde avond in de cafetaria van Jans Floor nog met een patatje en een kroket weg gegeten.

Later toen ik zelf kinderen had en 's nachts - nadat ik weer eens ergens muziek had gemaakt - thuis kwam en keek hoe de kinderen er bij lagen, zag ik dat mijn 16-jarige zoon het bed deelde met twee meisjes. Toen ik lichtelijk in paniek mijn vrouw wakker maakte en de situatie uitlegde zei die geïrriteerd. Ga nou maar gewoon slapen. De tijden zijn veranderd man. Dat zijn gewoon twee vriendinnetjes. Jij denkt natuurlijk weer meteen aan wilde seks. Seks, het blijft een ding in huize Seuntjens. Of toch op zijn minst een dingetje.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox