Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

  Historie

Carnavalsoptocht Bladel 1984

Door Thijs van der Zanden

Casteren – begin maart 1984. 'D'n Opstoet' in Bladel was in dat jaar weer een vrolijke carnavaleske happening en kwalitatief en kwantitatief van een heel goed niveau. Mede dankzij het uitstekende weer omzoomden talrijke toeschouwers het parcours om de bonte stoet gade te slaan. De kwaliteit van het gebodene, waarbij kosten noch moeite waren gespaard, verdiende wel een wat meer enthousiastere reacties van het publiek, vond de correspondent van de Kempenaer.

Er werd de laatste jaren door de deelnemers steeds meer aandacht besteed aan afwerking en detail. Dit in tegenstelling tot de beginjaren toen de optocht het karakter had van een veredelde Koninginnedagoptocht. In 1984 zagen de toeschouwers een rijke verscheidenheid aan thema's, die blijk gaven van een enorme creativiteit van de deelnemers. Een van de redenen waarom de optocht steeds meer in kwaliteit toenam was de gezonde rivaliteit die er heerste tussen Bladel en Netersel.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Harrie van Limpt en Piet van Gestel heropende in Reusel hun vernieuwde Centra-zaak. Hun motto was keihard werken en zorgen voor een goede kwaliteit en de laagste prijs.

- Toneelvereniging Sint Pancratius voerde onder regie van To Mollen het stuk 'Polly Perkins op. Het Engels blijspel werd gespeeld in zaal Den Bakker te Hoogeloon.

- De Rijkspolitie Bladel hield de actie 'Goed Gemerkt'. De fietsenmakers moesten alle nieuwe- en tweedehands fietsen graveren met postcode en huisnummer van de eigenaar.

Meer berichten