Foto:

Wordt burenstrijd Hoogeloon - Vessem de sleutelwedstrijd?

  Sport

Van de redactie

Het klinkt halverwege de competitie licht voorbarig, maar het lijkt erop dat de voetbalteams van Hoogeloon en Vessem gaan uitmaken wie er met de kampioenstitel aan de haal gaat in de vierde klasse F. Komende zondag 10 maart staan beide teams op sportpark De Roetwijer in Hoogeloon tegenover elkaar.

Hoogeloon/Vessem - De verwachtingen zijn hooggespannen en de wedstrijd solliciteert eigenlijk naar de status van 'El Clásico'.

Arie Schriders is de secretaris van vv Vessem, sinds kort erelid van de club en bekend als 'mister Vessem'. Wat verwacht hij van de komende clash tussen de buurdorpen? "Beide clubs beschikken over een jong vaandelteam met spelers die elkaar weinig ontlopen. Ik schat Vessem op het technische vlak iets hoger in. Mocht Vessem winnen dan ligt de competitie weer open en kan misschien ook EMK zich nog mengen in de strijd om het kampioenschap. Ik ga uit van een positief resultaat en voorspel een 1-2 eindstand."

Vessem trainer Waldo van den Besselaar heeft nog steeds een zuur gevoel van de thuisnederlaag tegen Hoogeloon, zeker als hij denkt aan de makkelijk gegeven penalty's in die wedstrijd. "Uiteindelijk werd die strijd op één aanval beslist, maar met de kwaliteiten van bepaalde spelers vormt Hoogeloon een sterk collectief. Ik hou de zwakke punten nog even voor me, maar we gaan proberen om er ons voordeel mee te doen. Ik denk dat beide teams gelijkwaardig zijn, maar nu nagenoeg iedereen bij ons fit is geloof ik dat de balans in Vessems voordeel kan doorslaan. De competitie is nog lang, er kan nog van alles gebeuren. Iedereen kan in deze klasse van elkaar winnen, we moeten elke week vol aan de bak. Ik acht Bergeijk, RKDSV en EMK zeker nog niet kansloos."

Ook Ed Kennis, assistent-trainer en verzorger bij Hoogeloon heeft zijn mening paraat: "De competitie is ook na 10 maart zeker niet beslist. Waalre zet op dit moment een sterke serie neer en Bergeijk heeft eigenlijk de meest brede selectie. De wedstrijd in Vessem was spannend. Wij waren het eerste half uur sterker maar daarna kwam Vessem beter in de wedstrijd. Vessem heeft een goed draaiend team met veel scorend vermogen. Ik verwacht een spannende wedstrijd tussen twee voetballende ploegen die elkaar goed kennen en mijn voorspelling is een 2-2 uitslag met daarna een gezellige voortzetting in de kantine."

Meer berichten