Vorig jaar boekte Wesley Kreder winst in de semi-klassieker Izegem Koers (Foto Pascal Vande Putte)
Vorig jaar boekte Wesley Kreder winst in de semi-klassieker Izegem Koers (Foto Pascal Vande Putte) (Foto: )

Nieuw wielerjaar en een nieuw huis

  Sport

Van de redactie

Seizoenstart voor Wesley Kreder

Het is op de avond voordat Wesley Kreder voor een paar weken naar zonnige oorden vertrekt. De profwielrenner uit Hapert gaat zijn zoontje Milan naar bed brengen. "Nog even een verhaaltje voorlezen, want papa stapt morgen in het vliegtuig. Van dit soort momenten probeer ik zoveel mogelijk te genieten," zegt hij als ik naar zijn eerste bevindingen in het nieuwe jaar vraag.

Hapert - Het wegseizoen voor de wielrenners is nu echt begonnen. Kreder is klaar voor een paar korte etappekoersen. Eerst de Tour de la Provence in Zuid-Frankrijk, daarna meteen doorvliegen naar het Spaanse Andalusië waar de Ruta del Sol op het programma van zijn ploeg stond. Hij is bezig aan zijn derde seizoen bij Wanty-Groupe Gobert. In 2014 maakte hij zijn debuut voor de ploeg van de Belgische manager Hilaire Van der Schueren. Aan het einde van dat jaar maakte hij de overstap naar het Nederlandse team Roompot-Oranje Peloton. Daarna keerde hij weer terug naar de Belgische ploeg. Vorig jaar triomfeerde Kreder in Izegem Koers. Ook in een soortgelijke wedstrijd, de Antwerp Port Epic finishte hij als 4e goed voorin. Mooie resultaten want Kreder is eigenlijk in de ploeg gehaald om als een soort koerskapitein en tegelijk als meesterknecht voor een paar kopmannen in het klassieke wielerwerk te fungeren. Met zijn 28 lentes heeft hij ervaring genoeg opgebouwd om zich goed te wapenen tegen de harde wetten in het profpeloton.

De geboren Zuid-Hollander (Zevenhuizen) leerde op de wielerparcoursen zijn vriendin Sabine Rijkers kennen. Binnenkort betrekken zij met hun zoontje hun nieuwe woning in het nieuwbouwplan Hapertse Weide. Dit jaar is het beginprogramma van Kreder totaal anders dan vorig seizoen. Het klassiekerseizoen begon voor hem na de Provence en de Ruta del Sol op met de Belgische Omloop Het Nieuwsblad en vervolgens staan de grote voorjaarsklassiekers op zijn programma, maar ook in eigen land onder meer de Ronde van Drenthe.

Zijn grote droom? "Een plaatsje verdienen in onze Tour de France ploeg."

Meer berichten